fernando jorge rmawin9 9gk unsplash

Cinc curiositats que (probablement) no sàpigues sobre els creuers

Entenem per creuer aquell viatge de plaer que es fa a bord d'un vaixell, que sol durar uns quants dies o setmanes i en què es van fent escales per poder visitar diferents destinacions. Viatjar en creuer és còmode, és pràctic i és un dels tipus de viatges més populars actualment.



Tant si no has anat mai en creuer com si ets un fan d'aquest viatges, sabràs què vol dir anar a bord d'un vaixell d'aquestes característiques. Segur que has sentit a parlar (o has participat) dels sopars de gala amb el capità, que coneixes els diferents tipus de cabines i que saps el que signifiquen termes com ull de bou, coberta o eslora.




Però hi ha algunes dades curioses sobre aquestes impressionants embarcacions que probablement no coneixes. Continua llegint i t'expliquem cinc curiositats sobre viatjar amb creuer.

Anem amb la primera. En alguns creuers no existeix la coberta número 13, perquè a moltes parts del món es relaciona aquest número amb la mala sort, però en algunes navilieres italianes, la coberta que no existeix, i per la mateixa raó, és la número 17. sabies?



Una altra dada curiosa fa referència al fet que les parets de les cabines són metàl·liques, encara que pel seu aspecte puguin semblar fetes d’un altre material. Si compres imants en alguna de les parades del teu itinerari pots fer servir les parets per tenir a mà tota la documentació que necessites durant el teu viatge.

 

Normalment els creuers es classifiquen per rutes (Mediterrani, illes gregues, Carib) o tipologia (marítims o fluvials), però cada vegada hi ha més companyies que proposen creuers temàtics, des de creuers gastronòmics a musicals, esportius o ambientats en sagues populars. Sabies que hi ha creuers dedicats a Star Wars, Disney o Joc de Trons, on s'organitzen activitats relacionades amb aquestes temàtiques?

 

En un creuer pots dur a terme moltes activitats lúdiques, però si et decideixes per la piscina, que sàpigues que banyar-t'hi és igual que banyar-se al mar, ja que l'aigua de les piscines és aigua salada que cada dia es renova.


 

Els creuers són una de les formes més còmodes de viatjar, perquè en relativament poc temps pots visitar diferents destins (sense haver de fer i desfer maletes) i tens multitud d'opcions a bord, però sabies que són el mitjà de transport més segur per davant del tren, l'avió i els cotxes? Necessites més motius per triar un creuer com el teu proper viatge?

 

¡Comparteix a les teves xarxes!