philipp kammerer 6mxb mz q8e unsplash

Consells per escollir (bé) el teu gran viatge

Ja has decidit que aquest any sí, que ja toca, i que per fi podràs fer aquest gran viatge que tant et ve de gust, però on? Hi ha tantes opcions, tants llocs fascinants per conèixer, tantes destinacions per explorar que no saps quina triar.

Avui volem ajudar-te a escollir i et portem una sèrie de consells perquè decidir destinació sigui molt més fàcil, perquè passis de fer un gran viatge, a EL GRAN VIATGE.


1. Què vols fer?

Fes una llista de les coses que t'agrada fer, les teves aficions, allò que t'encanta o allò que sempre has volgut fer i mai t'has atrevit. Tenir clares quines són les teves activitats preferides et pot ajudar a seleccionar la destinació en funció del que hi puguis fer. Perquè no és el mateix voler veure animals en estat salvatge, que gaudir veient restes d'antigues civilitzacions…




2. Amb qui?
No és el mateix viatjar sol que acompanyat, per això has de tenir en compte amb quina persona o persones viatjaràs, i fes que participin en el procés de decisió. Si sou més d'un, el viatge us ha de venir de gust a tots perquè en pugueu gaudir també tots. Evidentment, la gent que t'hi acompanyi pot ajudar-te a decantar-te per un lloc o un altre, perquè l'experiència no és la mateixa si viatges amb la teva parella, amb un grup d'amics, amb nens petits o amb viatgers sènior.



3. Quan i quant de temps te'n vas?

Abans de decidir on viatges has de decidir quan ho faràs. Perquè no és el mateix viatjar al juliol que fer-ho al novembre i hi ha algunes destinacions que es visiten millor en determinades èpoques de l'any i algunes altres en què no influeix la temporada. I també és important tenir en compte quant de temps disposes. No és el mateix viatjar durant 20 dies que tenir tres mesos per recórrer món.


4. De quin pressupost parlem?

Ja saps que faràs un gran viatge, però tens clar el teu pressupost? No és el mateix una volta al món en creuer que uns dies al Carib o un recorregut per Austràlia. Si saps de quant disposes pots escollir millor com ho invertiràs.


5. Què necessites per viatjar?

Abans de viatjar és important que t'asseguris que tens tota la documentació actualitzada. No oblidem que estem parlant de grans viatges, i probablement necessitaràs alguna cosa més que el teu document d'identitat. Investiga quins són els requisits per viatjar i què necessites en la majoria dels casos.


6. Com viatges, al teu aire o en grup?

Un altre factor que et pot ajudar a decidir és com viatges. Si ets dels que prefereix viatjar al seu aire i fas els teus propis plans o en canvi ets dels que li agrada formar part d'un grup i tenir-ho tot organitzat amb el més interessant de cada destinació abans de sortir.


7. Consulta amb un expert

Tenint en compte tots aquests elements (i alguns altres com per exemple si et sents còmode viatjant al seu lloc on no coneixes el seu idioma, si t'agrada provar menjar diferent o si no t'importa canviar d'estació i hemisferi), ja tens per on començar a decidir. Busca destinacions que compleixin tots els teus requisits i, sobretot, deixa't assessorar. Informa't sobre l'experiència d'altres viatgers i amb tota aquesta informació consulta a la teva agència de viatges, segur que encertes.

Ara que ja saps què has de tenir en compte per triar el teu gran viatge ideal només cal posar-ho en pràctica. Tria el teu destí, la teva agència de viatges i gaudeix del teu gran viatge!

¡Comparteix a les teves xarxes!