rotterdam 0

Creuers fluvials, una forma diferent de viatjar

Quan pensem en creuers el primer que ens ve al cap és un gran transatlàntic enmig de l'oceà. Però hi ha un altre tipus de creuers dels que no ens solem recordar tant i que són una gran manera de viatjar: els creuers fluvials.

Aquests creuers són viatges totalment diferents, en vaixells més petits (solen tenir una capacitat mitjana de 200 persones) i la principal diferència, a més de la navegació en un riu, es basa que en aquest tipus de creuers els desplaçaments es fan de dia, per gaudir del paisatge durant el recorregut. Es tracta de viatges paisatgístics i culturals on els llocs que es visiten i els trajectes per arribar-hi són una part essencial del viatge.

Avui et proposem alguns creuers fluvials perquè coneguis la gran varietat de possibilitats que t’ofereixen i el gran ventall de destinacions que pots visitar. T'embarques amb nosaltres?

Rius d'Espanya

Sabies que pots fer diversos creuers fluvials sense sortir d'Espanya? Sí, a la península Ibèrica tenim diversos rius navegables que es poden solcar per conèixer els paisatges i cultures que els voregen. Es tracta del Duero i el Guadalquivir.






Els creuers fluvials pel Duero et porten en un recorregut des de Porto a Salamanca en un itinerari que et permetrà conèixer els seus paisatges, vinyes i històries, mentre gaudeixes de castells, ermites, palaus o ponts romans i descobreixes la cultura i gastronomia d'aquesta zona.

Un creuer pel Guadalquivir és una de les millors maneres de conèixer Andalusia, en un recorregut que, des de Sevilla, et portarà a conèixer les principals ciutats d'aquesta comunitat, alhora que gaudeixes de les meravelles del paisatge, com les Marismas del Guadalquivir o la desembocadura del riu a Sanlúcar de Barrameda. I tot això mentre gaudeixes de la gastronomia, la història i el ric patrimoni cultural d'Andalusia.


Rius d'Europa

En els darrers 20 anys els creuers fluvials han experimentat un augment, tant de l'oferta com la demanda i tenim cada vegada més opcions per viatjar a través dels grans rius d'Europa i conèixer totes les ciutats que ens anem trobant a les vies. En aquest sentit, els recorreguts pel Rin i el Danubi són els més populars, però en funció del que et vingui de gust visitar pots fer un creuer per Itàlia a través del riu Po ??o conèixer París des del Sena.

El Rin és un dels principals rius d'Europa i hi ha diferents opcions per recórrer-lo a bord d'un creuer que et portarà en un recorregut des dels Alps Suïssos fins a Estrasburg, Colònia, Rotterdam o Basilea segons la ruta que escullis. Una cosa semblant passa amb els creuers pel Danubi, el segon riu més llarg del continent (després del Volga) que travessa deu països. Així, si tries alguna de les propostes de creuer pel Danubi podràs conèixer ciutats històriques com Belgrad, Budapest, Viena o Ratisbona en un viatge que et portarà des de la Selva Negra al Mar Negre.


 

Un altre dels països europeus que pots conèixer solcant els seus rius és França, on tens diferents possibilitats de fer diverses rutes navegant el Loira, el Sena o el Roine. Les dues ribes del Sena a París, Patrimonis de la Humanitat, el parc natural de La Camarga al Delta del Roine o les abadies, castells i fortaleses de la vall del Loira són només algunes de les meravelles que podràs conèixer solcant els rius francesos.



Itàlia
també t’ofereix la possibilitat de conèixer part del seu paisatge i cultura a bord d'un creuer fluvial a les aigües del riu Po. Torí, Cremona, Màntua o Murano són només algunes de les parades d'un itinerari que us portarà a conèixer una de les joies d'Itàlia, Venècia i la seva llacuna, patrimoni de la Humanitat.




Rius del món

A més dels creuers per Europa, pots dur a terme creuers fluvials per algun dels rius més importants del món per conèixer indrets exòtics amb paisatges, cultures i monuments inoblidables, com descobrir la civilització egípcia des del Nil o sorprendre't per la diversitat del sud-est asiàtic recorrent el Mekong.

Un creuer pel Nil et permetrà conèixer l'antiga civilització egípcia, una cultura fascinant que té alguns dels seus exponents més grans a la vora d'aquest riu: Lúxor, el Caire, la Vall dels Reis o el temple d'Abu Simbel. El Nil, origen d'aquesta civilització, deu la seva fama a la seva antiga història i als llocs arqueològics que es troben al llarg de la seva llera com les Piràmides o l'Esfinx de Guiza.


Un paisatge molt diferent és el que trobaràs si t'embarques en un creuer pel riu Mekong, un viatge sorprenent, pel Vietnam i Cambodja, on, a més de descobrir el seu exuberant paisatge, els camps d'arròs i les nombroses poblacions rurals et permetrà conèixer llocs sorprenents com Hanoi, Ho chi Minh, My Tho, Cai Be, Phnom Penh o Angkor, entre d'altres.



Com veus, les opcions per navegar en creuer fluvial són moltes i molt diverses, però totes tenen en comú que la travessia també és part del viatge. Tu només has d'escollir quin paisatge vols que t'hi acompanyi. T'ajudem a decidir-ho?

¡Comparteix a les teves xarxes!