fluviales

Els creuers (fluvials) són per a la tardor

Segons el diccionari un creuer és, entre altres coses, un “viatge d'esbarjo amb vaixell, amb diferents escales”. Una definició que a nosaltres ens sembla que es queda curta, per això hem decidit donar-li una volta i afegir més informació a aquesta definició, a més d'explicar-te les diferències entre els creuers fluvials i marítims.

I si ets dels qui tenen la sort de poder viatjar a la tardor-hivern no et perdis el final del post ja que et portem un munt d'idees amb els millors creuers per fer en aquesta època de l'any.

Què és un creuer?

Abans d'entrar en matèria i parlar dels diferents tipus de creuers, val la pena definir una mica millor el concepte.

Si bé és cert el que diu el diccionari, un creuer és molt més que un viatge amb vaixell. Es tracta d'una experiència única (encara que es repeteixi ruta) on es combina el plaer de navegar amb l'emoció de conèixer llocs nous. I a tot això cal afegir-hi l'experiència que es viu a bord del vaixell. Restaurants, activitats, entreteniment i un llarg etcètera que canvia en funció del tipus de creuer que triïs.

Fluvials o marítims?

I ara que ja tenim més clar el que suposa embarcar-se en un creuer, t'explicarem les principals diferències entre els creuers fluvials i els marítims.




La més òbvia és la ruta. Els creuers fluvials et portaran pels rius més icònics del món, mentre que els marítims travessen mars i oceans. A més, els vaixells fluvials són més petits i de capacitat limitada (aproximadament 200 passatgers per norma general), en comparació amb els marítims, que són pràcticament ciutats flotants.

I què dir del paisatge? Els creuers marítims t’ofereixen les vistes a la immensitat del mar i de l'oceà amb impressionants albes i postes de sol. Els fluvials, en canvi, et permeten gaudir de diferents paisatges en un mateix trajecte i conèixer ciutats des d'un altre punt de vista.

Destinacions per explorar a la tardor-hivern

I ara que coneixes les diferències entre els dos tipus de creuers ens centrarem en un d'ells, i et proposem una sèrie de destinacions perfectes per explorar a la tardor o a l’hivern a bord d'un creuer fluvial.

Comencem a Europa, amb un creuer pel Danubi que et portarà a descobrir alguna de les destinacions més icòniques d'Europa, des de Viena a Budapest, passant per Bratislava, Regensburg, Bucarest o Belgrad en funció de la ruta que triïs.





Un altre creuer fluvial per Europa que val la pena és el que transcorre seguint la llera del Rin, que et portarà a través d'una Europa medieval plena de castells, vinyes i pintoresques aldees. En aquesta ruta també podràs visitar Amsterdam, Estrasburg, Colònia o Basilea per citar només algunes de les ciutats que s'inclouen en aquest mític creuer.





I si voleu destinacions més exòtiques, la tardor és l'època perfecta per conèixer els tresors d'Egipte des del Nil. Una travessia per un riu llegendari que et permetrà conèixer alguns dels tresors arqueològics més fascinants, com les piràmides de Giza o els temples de Luxor i Karnak.


La nostra proposta finalitza amb una experiència única, un creuer fluvial pel Mekong travessant Vietnam i Cambodja. Una ruta que et permetrà conèixer de primera mà la cultura d'aquests països, els seus mercats flotants i els seus antics temples a la vora del riu.

 

I ara que ja coneixes les diferències entre els creuers fluvials i marítims i les destinacions més populars per conèixer a la tardor o hivern, en quin d'ells t'embarcaràs?

¡Comparteix a les teves xarxes!