1 2 1

8 racons de Colòmbia que confirmen la seva gran biodiversitat

N'hi ha que viatgen fins a Colòmbia per submergir-se en les aigües cristal·lines de les seves platges caribenyes. D'altres busquen l'aventura de la seva vida i trien la frondosa selva amazònica, mentre que alguns arriben al país andí a la recerca d'una expedició muntanyenca. No en va, es troba al top 5 de països més biodiversos del món. Un viatge al conegut com a país de la bellesa et permetrà admirar la seva varietat d'ecosistemes. Explora les seves platges espectaculars, però recorda que Colòmbia també alberga imponents selves, deserts, serralades, valls i erms. Descobreix els seus contrastos a través dels 8 escenaris naturals més increïbles de Colòmbia.

1. Parc Nacional Tayrona

Comencem fort amb el Parc Nacional Tayrona, una de les destinacions imprescindibles de Colòmbia. Situat a un pas de la turística ciutat de Santa Marta, es tracta d'un entorn d'allò més exòtic per al visitant. A un costat, l'impressionant mar Carib; a l'altre, una frondosa selva habitada per diverses ètnies locals.

2. Desert de la Guajira

Només cal conduir al voltant de 200 km per canviar la selva i el mar per un extens desert. El Desert de la Guajira, situat a la regió homònima, és el més gran de Colòmbia i acull la comunitat indígena més nombrosa del país, l'ètnia wayúu. Endinsa’t més en aquest desert fins a assolir la zona de l'Alta Guajira, on tornaràs a trobar-te amb el mar en entorns tan idíl·lics com Punta Gallinas.

3. Erm d'Ocetà

Els erms són enormes reserves d'aigua que tenen la peculiaritat de situar-se a més de 3.000 m d'altitud, tot i que alguns superen els 4.000 m. Entre la seva diversa vegetació, que ha après a adaptar-se a aquestes especials circumstàncies de fred i humitat, es troben els frares, plantes de fulles verdes i vistoses amb flors grogues. Entre els erms més icònics del país destaca l’Erm d’Ocetá, habitat per centenars d'aquests curiosos frares, fins formar una de les estampes més belles de Colòmbia.

4. Vall del Cocora

La Vall del Cocora és el paradís de les palmes de cera. Per sentir-se diminut enmig d'aquest entorn on creixen aquestes palmeres que poden assolir els 80 m d' alçada, cal dirigir-se cap a l'Eix Cafeter. Des del colorit poble de Salento hi ha una curta travessa en cotxe fins a aquest paisatge de conte, espectacular tant amb un sol radiant com amb boira i pluja. I és que, probablement, veuràs totes les estacions passar en un mateix dia.

5. Illa de San Andrés

És difícil decantar-se per només una platja colombiana, però ho intentarem. L'illa de San Andrés pertany a l'arxipèlag de San Andrés y Providencia, i s’hi pot arribar amb avió des de Bogotà, Medellín o Cartagena de Indias. Aquesta illa està envoltada per l' anomenat Mar de los Siete Colores, anomenat així per la varietat de blaus i verds que pot arribar a exhibir al llarg de la seva costa.

6. Parc Nacional El Cocuy

Colòmbia també és sinònim de muntanyes nevades. Si et van les emocions fortes, el Parc Nacional El Cocuy serà capaç de canalitzar tota la teva adrenalina. Amb més d'una vintena de pics coberts de neu i al voltant de 150 glaceres, és el paradís pels entusiastes del senderisme.

7. Canó del Chicamocha

Ens encaminem ara cap a Santander, al nord-est de Colòmbia, una regió freqüentada pels amants dels esports extrems. El punt de partida és San Gil, localitat des de la qual podràs desplaçar-te fàcilment per fer ràfting al riu Fonce, practicar barranquisme o explorar algunes de les seves nombroses coves. Aprofita que estàs a San Gil per admirar la majestuositat del Canó del Chicamocha, el paisatge muntanyós del qual, ple de cascades i coves, et deixarà sense alè.

8. Selva inundada de l'Amazones

A l'Amazònia ens espera un altre dels escenaris naturals més increïbles a Colòmbia i que, per suposat, dona fe de la biodiversitat del país. Habitualment, el punt de partida d'aquesta ruta és la ciutat de Leticia, des de la qual podràs submergir-te, quan és la temporada, a la selva inundada. La selva inundada apareix a l'estació de pluges, quan els boscos romanen negats durant diversos mesos, i només és possible explorar-los en barca. El paisatge resultant és màgic i misteriós, amb bona part dels arbres i altres plantes sota l'aigua.

Colòmbia és platja, però també selva, desert, muntanya i glaceres! Prepara't per viatjar a un dels territoris amb més biodiversitat del món, on la natura és sempre la protagonista.

 

¡Comparteix a les teves xarxes!