1 2 0

L'Índia en 8 monuments imprescindibles

L'Índia és un país de contrastos, un adestinació que no et deixarà indiferent. El nord és rocós, dominat per la imponent serralada de l'Himàlaia, que alberga els pics més alts del món. La zona est i oest està banyada per l'oceà Índic, mentre que a l'interior hi ha l'emblemàtic riu Ganges, el més llarg de l'Índia i considerat sagrat pels seus habitants. A l'extrem sud-oest es troba Kerala, l'estat més verd i paradís natural per excel·lència. No hi ha dubte que la natura a l'Índia és impressionant, però què hi ha de l'arquitectura? Descobreix quins són els monuments top a l'Índia.

Des de temples fins a palaus o, fins i tot, mesquites, el país asiàtic està farcit de tresors arquitectònics. De nord a sud, aquests són els millors.

1. Temple d'Or (Amritsar)

Comencem la ruta a Amritsar, una ciutat del nord de l'Índia que acull un refugi espiritual que no passa gens desapercebut. Aquest santuari que presumeix de colors daurats s'alça enmig d’altres construccions de color blanc, d'aquí que destaqui especialment. Es va construir com un lloc de pelegrinatge per a tothom, sense distinció de religió o raça.

2. Fort Vermell (Nova Delhi)

La capital índia està plena d'atractius. Un d'ells és el Fort Vermell, un palau fortificat que deu el seu nom al color vermellós de la pedra sorrenca amb la qual va ser construït. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Fort Vermell és el major monument de Nova Delhi.

3. Mesquita de Jama Masjid (Nova Delhi)

Aprofita la teva visita al Fort Vermell per conèixer també la mesquita de Jama Masjid, situada a un curt passeig a peu. Es tracta d'una de les mesquites més grans del país i la més important de Nova Delhi. La seva vistosa façana coronada per tres cúpules d'or crida l'atenció, com també els seus dos minarets de 40 m d' alçada que ofereixen les vistes més espectaculars de tota la ciutat.

4. Taj Mahal (Agra)

Per conèixer una de les 7 Meravelles del Món cal desplaçar-se a Agra. Aquesta ciutat alberga l'icònic Taj Mahal, un mausoleu que es va erigir com a símbol de l'amor de l'emperador Shah Jahan a la seva esposa al segle XVII. Construït en marbre blanc, contrasta amb el verd dels jardins i el blau del cel, si bé aquest mausoleu és especialment bonic al vespre, quan el cel esclata en mil colors.

5. Palau dels Vents (Jaipur)

Ens dirigim ara a la capital de l'estat de Rajastán, Jaipur, coneguda com la ciutat rosa. Entre els seus monuments més bells hi ha el Palau dels Vents (Hawa Mahal), que consta d'una façana hipnòtica de gres rosa amb un miler de finestres. L’espectacle serà molt millor si pots contemplar aquest palau sota les tonalitats de la primera hora del matí.

6. Porta de l'Índia (Bombai)

Ens desplacem fins a Bombai, la ciutat més poblada de l'Índia per admirar l'emblemàtica Porta de l'Índia, erigida a principis del segle XX. Amb una alçada aproximada de 26 metres, aquest monument s'omple de vida especialment al vespre, quan s'instal·len diversos llocs de menjar i les famílies surten a passejar.

7. Temple de Suria (Konark)

Canviem de costa per dirigir-nos al nord-est del país, on s'ubica el formidable Temple de Suria, un temple hindú del segle XIII dedicat al déu del Sol. Declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, no té res a veure els monuments que hem vist fins ara. L'accés al temple està custodiat per dos increïbles lleons que s'alcen sobre dos elefants.

8. Palau Reial Mysore (Mysore)

La darrera parada d'aquest recorregut per l'Índia en 8 monuments imprescindibles és la ciutat de Mysore, localitzada al sud-oest del país. Si per alguna cosa és coneguda Mysore és pel seu esplèndid Palau Reial, que combina diferents estils arquitectònics: hindú, islàmic i gòtic. Va ser acabat de construir l' any 1912 i va constituir la residència oficial de la dinastia Wadiyar, que va governar la regió durant 500 anys.

Aquests 8 monuments descrits són una ínfima part de tot el que té l'Índia per oferir. No et perdis tampoc la seva riquesa natural, les seves festivitats i, per suposat, la seva gastronomia!

¡Comparteix a les teves xarxes!