kenia

Kènia, la bellesa d'Àfrica en un sol país

Situada a la costa oriental africana, Kènia té la sort d'acollir algunes de les cultures més icòniques del continent, però també un grapat de reserves naturals i platges increïbles per meravellar-se amb els seus paisatges. Sens dubte, és una de les millors destinacions per estrenar-se a l'Àfrica. T'agradaria saber què t'espera en aquest fascinant país?

Nairobi, el punt de partida

Tot viatge per Kènia ha de començar per Nairobi, la capital del país. No hi pot haver un punt de partida millor, sense cap dubte. Nairobi, que en l’idioma massai significa "el lloc de les aigües fresques", és una de les grans capitals africanes. La ciutat no només se situa a les portes d'un bon nombre de parcs nacionals, sinó que té molt per fer. Si et va agradar Memòries d'Àfrica, t’agradarà també visitar el Museu Karen Blixen, sobre l'autora del famós llibre i que està localitzat "al peu dels turons de Ngong", com bé descriu a l'inici de l'obra.

Un altre punt d'interès a Nairobi és l'orfenat d'elefants David Sheldrick, on tindràs l'oportunitat de compartir temps amb aquests animals durant l'hora del seu dinar. Imperdible és també el Giraffe Center, un centre de conservació de girafes on podràs alimentar-les i observar-les de molt aprop. Per suposat, no et perdis tampoc el Parc Nacional Nairobi, enclavament on podràs tenir el teu primer contacte amb la fauna salvatge i situat als afores de la capital.

El país dels parcs nacionals

A Kènia hi ha una vintena de parcs nacionals distribuïts arreu del país. Alguns dels millors, per sort, no se situen gaire lluny de Nairobi. Aquests són alguns dels més destacats.

1. Parc Nacional Masai Mara

Masai Mara no només és la reserva natural més important de Kènia, sinó de tot el continent africà. Ocupa bona part del sud-oest del país i ofereix grans possibilitats de divisar els big five en el seu hàbitat natural. A més, és la terra de l'ètnia massai, que reconeixeràs per les vestimentes de color vermell que duen els seus membres.

2. Parc Nacional Aberdare

Hi ha una curiosa història lligada al Parc Nacional Aberdare, i és que va ser allà on Isabel II es va assabentar que es convertiria en reina, mentre estava de safari als anys 50. Més enllà d'aquesta anècdota, aquest parc és un formidable lloc per veure sobretot elefants i búfals.

3. Parc Nacional Amboseli

Amboseli és un altre dels grans parcs nacionals de Kènia. Les seves vistes del Kilimanjaro amb ramats d'elefants representen l'estampa més emblemàtica d'aquesta reserva de paisatges àrids i acàcies.

4. Parc Nacional Tsavo

Amb gairebé 13.000 km2 de superfície, el Parc Nacional Tsavo és un magnífic destí per veure els big five, si bé destaca sobretot per la seva colònia d'elefants. Aquesta reserva està molt pròxima a Mombasa, la segona ciutat més gran de Kènia.

5. Parc Nacional Llac Nakuru

Des de Nairobi resulta molt senzill arribar al Parc Nacional Llac Nakuru, ja que estan a una distància de només 200 km l’un de l’altre. Per acollir aquest immens llac, del qual rep el seu nom, la panoràmica no podria ser més espectacular, amb milers de flamencs i altres aus adornant-lo. Però també és possible divisar girafes, rinoceronts negres i molts altres animals en llibertat.

La costa de Mombasa

Un altre dels grans atractius de Kènia és la costa de Mombasa, on es troben algunes de les platges més belles d'Àfrica.

1. Platja Diani

L'oceà Índic, al seu pas per Kènia, ens regala tresors com la platja Diani, on podràs banyar-te en aigües cristal·lines sota un sol resplendent. Per millorar encara més la teva estada, anima’t a passejar al vespre en un 'dhow', una de les embarcacions típiques de la zona.

2. Platja Watamu

Watamu és una localitat costanera que ofereix tranquil·litat i platges gairebé verges al visitant. El millor pla per a unes vacances de relax.

3. Platja Malindi

Malindi és un destí de platja força popular a Kènia que proporciona no només una de les costes més espectaculars de la regió, sinó també molta acció gràcies a activitats com el busseig o el windsurf.

Kènia és un dels grans viatges que faràs a la teva vida! Investiga cada racó i vibra amb un dels destins més emocionants i que, a més, tens al teu abast.

¡Comparteix a les teves xarxes!