cabecera travelnews 1

La bellesa del paradís: les millors destinacions del Carib

El Carib fa olor a sal marina, sap a fruites exòtiques i es veu com un paradís terrenal. És pensar en aquesta regió càlida i acollidora i la nostra ment ens porta a una extensa platja de sorra blanca i suau amb palmeres que semblen inclinar-se per besar un mar d'aigües cristal·lines i temperades. Qui no desitjaria una escapada a un lloc així? El Carib és una destinació desitjada per tots i està farcida de racons d'oci. Engloba més d'una desena de països i centenars d'illes. Aquestes són algunes de les millors destinacions del Carib per a unes vacances tropicals i paradisíaques.

1. Punta Cana, més enllà de prendre el sol

Punta Cana és la destinació més popular de República Dominicana i una de les més demandades del Carib. La seva oferta hotelera, carta de serveis i entorn d'excepció fan d'aquest enclavament situat a l'extrem oriental del país una destinació única per a qui busqui gaudir d'uns dies a cos de rei. No obstant això, Punta Cana és molt més que platja i sol. Per suposat, no hi ha més plaer que tombar-se sota el sol de platja Bávaro, però hi ha molt més a fer.

Punta Cana és un racó privilegiat, d'aquí el seu ampli assortiment de platges, a quin més espectacular. Descobreix, per exemple, Cabo Engaño, una platja farcida de majestuoses palmeres cocoteres. No pots deixar de visitar tampoc una excursió a Isla Saona, on podràs arribar-hi en llanxa ràpida. Aquí podràs fer esnòrquel per explorar la vida submarina. Et ve de gust una mica de verd? No et perdis la Reserva Ecològica Ojos Indígenas, on t'esperen hectàrees de boscos tropicals i llacunes transparents per banyar-te.


2. Riviera Maya per enamorar-te de Mèxic

Riviera Maya és el millor lloc per iniciar-te a Mèxic, la seva cultura, els seus costums i els seus colors. Aquesta turística regió no defrauda ningú, ja que ofereix molt a tots els seus visitants. Es tracta d'una destinació molt completa que encandilarà per igual als entusiastes de la història i l’arquitectura, de les platges i de les activitats a l'aire lliure.

Entre les visites essencials hi ha el lloc arqueològic Chichén Itzá, però també les ruïnes de Tulum. Si et van les experiències intrèpides, a Riviera Maya podràs banyar-te amb tortugues a la platja Akumal, fer esnòrquel o bussejar a Cozumel. I si vols gaudir de platges impressionants, no et perdis Isla Mujeres.

3. Cancún per a unes vacances completes

Cancún és una altra de les  destinacions favorites a Mèxic. La seva proximitat amb Riviera Maya permet que molts viatgers combinin totes dues destinacions. No obstant això, si prefereixes centrar-te únicament en la capital de l'estat de Quintana Roo i ciutat més gran de la península de Yucatán, no te’n penediràs.

A Cancún, gaudiràs de totes les comoditats per a unes vacances inoblidables. Disposa d'una àmplia oferta hotelera, establiments comercials, opcions d'oci nocturn i, per suposat, gastronomia exquisida. Descobreix les platges d'aigua turquesa de Cancún, sempre plenes de vida, com Playa Langosta o Gaviota Azul.

4. Bahames per a amants de les experiències més exclusives

No són gaires els viatgers que coneixen les Bahames, una exclusiva destinació ubicada a uns 300 km de Miami en ple mar Carib. Aquí trobaràs algunes de les millors platges caribenyes, però també una excitant vida nocturna i una naturalesa exuberant.

Per exprimir al màxim el viatge pots prendre com a punt de partida Nassau, la seva capital, on conèixer atractius com el Museu dels Pirates, el Parlament o el Palau del Governador. Apropa’t a Isla Paraíso, l'illa veïna, per relaxar-te a les seves platges i visitar el seu impressionant aquari. Entre les platges més top de Bahames hi ha la increïble platja de sorra rosa de l'illa Harbour i Playa Cable, de sorra blanca i aigües turqueses.

5. Cuba, una destinació plena de sabor

Entre les destinacions imperdibles de la regió caribenya es troba, com no, Cuba. Aquest país que s'estén a l'ample a les Antilles Majors amaga atractius que faran que el teu viatge sigui espectacular. A l'Havana, la seva capital, et seduiran els colors del centre colonial, però també l'ambient del Malecón i el sabor que destil·len els seus bars i restaurants típics.

També Cienfuegos és un lloc que mereix la visitar, on la seva arquitectura i mercats d'artesania et donaran la benvinguda. No lluny queda Trinidad y Santa Clara. La ciutat colonial de Trinidad omplirà de color les teves fotografies, mentre que Santa Clara et proposa visites imprescindibles com el Mausoleu del Che Guevara, erigit en honor al guerriller. Per als amants de la natura, Guamá és parada obligatòria, per explorar l'exòtica Laguna del Tesoro i visitar el criador de cocodrils. Per suposat, Cuba és sinònim de platja! En aquest cas, Varadero és el pla perfecte.


6. Jamaica, on la música t'espera

Jamaica és una destinació relaxada, musical, paradisíaca. Ubicada al sud de Cuba, aquesta illa proposa un viatge diferent en el qual indagar en la cultura rastafari a través de l'icònic artista Bob Marley. A Kingston, la capital, no pots passar per alt el Museu de Bob Marley, però tampoc la Galeria Nacional de Jamaica si t'agrada l'art.

Descobreix tresors com la platja Seven Mile, que banya la localitat de Negril, a l'oest de l'illa. El Parc Nacional de les Muntanyes Blaves és una altra experiència imperdible, com també les cascades del riu Dunn, molt a prop del poble de Ocho Rios.


7. Puerto Rico, ambient a cada cantonada

L'atmosfera caribenya es plasma a cada racó de Puerto Rico, des de San Juan, la capital, al nord, fins a Ponce, al sud, o Mayagüez, a l'oest. El Viejo San Juan meravella a simple vista i és la introducció perfecta a la cultura local.

A Ponce i Mayagüez podràs seguir gaudint de la vistosa arquitectura colonial. Finalment, afegeix platges paradisíaques a la teva travessia a Rincón, un municipi perfecte també per als aficionats al surf.

El Carib és una font inesgotable de possibilitats. Tria l'illa en què t'agradaria passar uns dies increïbles.

¡Comparteix a les teves xarxes!