2

TRAVEL TIPS - Riviera Maya, molt més que sol i platja

El nostre company de l'àrea comercial i atenció a les agències d'AVASA Travel Group, Salvador Bricollé, ha participat recentment al Fam Trip organitzat per Jolidey (Grupo Avoris) en col·laboració amb la cadena hotelera AMR Collection a la Riviera Maya. Avui el Salvador comparteix amb nosaltres el seu viatge i ens convida a viure aquesta experiència.

“Sortim de l'aeroport de Madrid amb destinació a Cancún a bord d'un Airbus 350 d'Iberojet. Gaudim d´un vol molt bo, amb una àmplia programació d´entreteniment i un fantàstic servei, tant per l’oferta gastronòmica com per la tripulació.




Per viatjar a Mèxic, actualment, no cal cap tràmit ni document, exceptuant el passaport, sempre que l'estada no superi els 180 dies. Així que, un cop vam aterrar i recollir l'equipatge ens vam traslladar a la zona de Playa Mujeres des d’on va començar el nostre recorregut de la mà de Jolidey, que va organitzar tot el programa del viatge.

Playa Mujeres, és una exclusiva destinació de golf i marina ubicat a la costa continental de Isla Mujeres, a Mèxic, en una de les costes més belles del Carib Mexicà. Des d'aquí viatgem a Cancún, al nord-est de la Península de Yucatán, a l'estat de Quintana Roo.


 

Cancún és una de les destinacions turístiques més importants del món. El desenvolupament turístic de la zona es va iniciar als anys 70 i actualment compta amb una oferta hotelera espectacular (la majoria amb el format tot inclòs) i de totes les categories, igual que gran quantitat de restaurants, centres comercials, bars i locals de lleure.

El blau turquesa de les seves aigües és espectacular i en aquesta època de l'any la invasió del sargàs (una micro alga que apareix per l'augment dels nutrients a la mar, el canvi climàtic o les variacions meteorològiques i oceanogràfiques) és menor que a l'estiu, per tant, és una temporada ideal per banyar-se.


Després de Cancún ens dirigirem a la Riviera Maya, una zona que s'estén des de Puerto Morelos, a 40 quilòmetres al sud de Cancún fins a Punta Allen, abastant una llarga franja d'aproximadament 150 quilòmetres. En aquest paradís natural de platges de somni, palmerars, manglars, finíssima sorra blanca, pobles pesquers, ruïnes maies, etc. s'hi inclouen diverses destinacions turístiques interessants com Puerto Morelos, Playa Paraiso, Playa del Carmen, Puerto Aventuras, Akumal, Tulum i la reserva de la biosfera Sian ka’an. A més d'aquests atractius turístics també visitarem Xcaret, considerat el parc ecoarqueològic aquàtic més important de la zona.



 

Un altre dels atractius naturals de la zona són els cenots. Es tracta de pous o estanys naturals d'aigua dolça proveïts per rius subterranis que es formen a nombrosos llocs de la península de Yucatán per l'erosió dels sòls, i al qual els maies van donar un ús sagrat.

Una visita gairebé obligada és Tankah, un santuari natural que compta amb quatre cenots, un dels quals té 200 metres de llargada, convertint el lloc en una experiència inoblidable; tirolines, snorkel, caiacs amb la possibilitat de degustar un bufet totalment local assistit pels habitants de Tankah, a més de la rica flora i fauna autòctona que “envaeix” el lloc.




I, per descomptat, no podia faltar la visita a Chichen Itzá, una de les 7 noves Meravelles del Món i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2007. El seu nom significa “la ciutat a la vora del pou”. Durant el nostre recorregut un guia local ens va explicar amb tot detall tota la història i cultura d'un dels llocs monumentals més importants de l'antic Mèxic, les construccions principals del qual corresponen al període denominat clàssic tardà (800-1100 dC). Normalment es complementa la visita a Chichen Itzá amb Valladolid, preciosa ciutat colonial.



 

Pel que fa als hotels, durant la nostra estada vam poder conèixer les magnífiques instal·lacions de la cadena AMR Collection, que compta amb diferents establiments als principals punts d'interès de Cancún i la Riviera Maya.

En definitiva, el circuit Cancún, Yucatán, Riviera Maya és una destinació ideal per la seva gran riquesa arqueològico-cultural, les seves platges, la seva naturalesa i la gran oferta hotelera, gastronòmica i de lleure en general. Molt recomanable!”

Si a tu també et ve de gust explicar-nos el teu viatge o tens algun truc, consell o recomanació per viatjar comparteix-ho amb nosaltres i podràs ser el protagonista del nostre proper Travel Tips.

¡Comparteix a les teves xarxes!