2

TRAVEL TIPS - Cuba Cultural

Ana Lara, la nostra companya de la secció de suport a les agències d'AVASA Travel Group, ha estat una de les participants al Fam Trip a Cuba que va organitzar AVASA juntament amb New Blue a mitjans de novembre. Avui l'Ana comparteix amb nosaltres la seva experiència i com va viure els set dies que va durar el viatge.

“Vam sortir en un dels vols de la companyia World2Fly des de la T1 de Madrid cap a l'aeroport José Martí de l'Havana on arribem sense complicacions. L'avió era un Airbus 350 nou amb una àmplia programació d'entreteniment a bord i, com a curiositat, està equipat amb càmeres que permeten veure l'exterior de l'avió durant tot el vol.

A més de tenir el passaport en regla, per poder entrar i sortir del país necessitaràs complir alguns tràmits com fer-te una assegurança de viatges, emplenar un formulari d'entrada 48 hores abans i obtenir un visat. En el nostre cas, en tractar-se d'un viatge organitzat, New Blue, es va encarregar de facilitar-nos tota la paperassa.

Un cop a Cuba el nostre viatge va tenir com a punt de partida l'Havana. Des d'allà ens desplaçarem a diferents poblacions com Las Terrazas, Viñales, Cienfuegos, Trinidad i Santa Clara, per finalitzar de nou a l'Havana i visitar la ciutat.







La majoria d'aquestes poblacions són Patrimoni de la Humanitat, com Cienfuegos, Trinidad o l'Havana Vella i són imprescindibles de visitar i de carrerejar pels seus centres històrics amb cases senyorials d'estil colonial. Encara que, això sí, cal tenir en compte que en aquesta època de l'any es fa fosc aviat, (sobre les 18h) ia partir d'aquesta hora no es poden fer visites exteriors a causa dels problemes amb el subministrament elèctric que tenen en algunes ciutats.

 



A més d'entorns urbans, durant la nostra visita també vam poder conèixer altres destinacions més naturals com la zona de Las Terrazas i Viñales, un projecte de turisme ecològic, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO on es poden dur a terme diferents activitats d'aventura en plena naturalesa.

 

 

Pel que fa als allotjaments cal tenir en compte que si bé als diferents hotels on ens allotjarem varem gaudir de totes les comoditats i no ens van afectar alguns dels inconvenients que pateixen en aquestes ciutats, la categoria de la majoria d'aquests establiments urbans és inferior als nostres estàndards europeus.

Pel que fa al clima i la temperatura, durant aquesta època de l'any, cal destacar que vam tenir temperatures que es corresponen amb el nostre estiu (amb fins a 30 graus al migdia) i molta humitat. A més, és imprescindible viatjar amb protector solar i repel·lent de mosquits.

La nostra ruta va consistir essencialment en un circuit cultural on vam poder conèixer el patrimoni i la cultura d'aquest país. I en aquest sentit, Cuba és un lloc preciós amb molt per oferir als seus visitants, però a l'hora de visitar-lo és important tenir en compte les circumstàncies especials que viu la seva població: com els eventuals talls de llum, el desproveïment d'alguns productes o la manca d’internet. Tenint això present, Cuba és una destinació molt recomanable no només pel seu patrimoni i la seva cultura, sinó també per la seva gent; molt amable i amb un encant especial.

Si a tu també et ve de gust explicar-nos el teu viatge o tens algun truc, consell o recomanació per viatjar comparteix-ho amb nosaltres i podràs ser el protagonista del nostre proper Travel Tips.

¡Comparteix a les teves xarxes!